Känner sig oskyldigt utpekad

Nu träder den moderata politikern Anders Olsson från Ronneby fram och berättar vad som hände den natten, då han och ett antal fotbollsspelare i Mjälllby AIF omhändertogs av polisen och fick sova ruset av sig i polishusets fyllecell.

Enligt Anders Olsson är den bild som hittills framkommit kring händelsen felaktig.

- Jag känner mig uthängd som en huligan, men det som berättats om den här händelsen stämmer inte, säger han.

Det var efter fotbollslaget Mjällby AIF:s segermatch mot Boden, som gav blekingeklubben förnyat kontrakt i elitfotbollen, som festen började.

- Jag gick på restaurang med min flickvän, drack två öl och sedan gick vi tillsammans ner till den aktuella puben, säger Anders Olsson.

På puben i centrala Karlshamn träffade politikern en rad spelare från Mjällby AIF. Däribland den spelare som greps av polis senare på natten för fylleri.

- Jag försökte hjälpa till och så blir det så här. Jag såg att fotbollsspelaren, som är en nära vän till mig, hade fått för mycket och jag gick ut för att få fram en taxi som kunde ta hem honom välbehållen till Hällevik, säger Anders Olsson.

När politikern vinkar in en taxi utanför puben kommer fotbollsspelaren ut med två ordningsvakter.

Fotbollsspelaren är på väg att placeras i en polisbil, då Anders Olsson börjar agera.

- Jag försökte förklara för polisen att jag kan ta hand om det här och att en taxi finns här som kan transportera hem fotbollsspelaren. Men polisen lyssnar inte utan knuffar istället undan mig och min flickvän som faller bakåt i trottoaren. Då frågar jag vad de håller på med och då griper de mig, säger han.

Vilka konsekvenser den här hädelsen får för Anders Olssons politiska karriär är oklart.

Han är en av de unga moderater i Ronneby som väntas ta över som gruppledare efter Boo-Walther Eriksson.

- Jag är lyhörd för vad partiet har att säga kring det här. Men mitt politiska och medmänskliga engagemang kommer att fortsätta, säger Anders Olsson.

Anders Olsson har informerat moderaternas kommunfullmäktigegrupp i Ronneby om händelsen som inträffade i centrala Karlshamn den 22 oktober i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".