Region Blekinge inför restriktioner i samband med graviditet

3:02 min

Nu inför Kvinnokliniken på Blekingesjukhuset en rad restriktioner för att minska risken för smittspridning och skydda patienter och personal.

Från och med tisdagen är det endast tillåtet att ha med sig en medföljande frisk person till förlossningen. Men till BB är det inte tillåtet att ta med sig varken medföljande eller andra barn, meddelar på tisdagen Region Blekinge.

– Har partnern minsta förkylningssymtom får man inte följa med på förlossningen, så det är bra att ha en plan B med en annan person som kan följa med, säger Mikaela Ericsson som är avdelningschef på förlossningsavdelningen.

Restriktionerna gäller även för besök på ett antal olika mottagningar kopplade till förlossning och graviditet.

På specialistmottagningen, gynekologimottagningen, antenatalavdelningen och till kvinnohälsovårdsmottagningarna får man också endast ta med en medföljande. Personen ska vara frisk och inte ett barn.

Har du förkylningssymptom ska du inte komma på inbokade besök på kvinnohälsovårdsmottagningarna och specialistmottagningen för gravida, istället hänvisas patienterna till rådgivning via telefon.

Den rundvisning av förlossningen och BB som brukar erbjudas blivande föräldrar ställs in tills vidare.

– Det känns tråkigt men nödvändigt att införa de här restriktioner. Vi får gör det bästa av situationen så det blir så bra som möjligt, säger Mikaela Ericsson.