Kockens bästa våffeltips: Nästan allt är gott på en våffla

2:21 min

Kocken Louise Borgström tipsar om hur du får våfflan så frasig som möjligt, och ger också tips på alternativa garneringar.

Den 25 mars innebär våffeldagen, en dag då det enligt kocken Louise Borgström från Karlshamn är perfekt läge att experimentera och grotta ner sig i våfflor.

– Frukost och bruncher ligger mig varmt om hjärtat, så våfflor och pannkakor det gör jag mycket av året om.

Louise Borgström vill också slå ett slag för att våga gå ifrån den mer traditionella dessertvåfflan och att istället prova en matigare våffla.

– Det blir nästan som en liten langos som man kan göra så himla varierande. Det är bara att testa sig fram, det mesta är gott på en våffla.

Ett tips från Louise när det kommer till att göra just matvåfflor är att addera ägg i smeten.

– Den blir lite mer matig då, säger Louise Borgström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.