Hemlösas situation ska utredas

Efter Sveriges Radio Blekinges avslöjande om de hemlösas situation i Olofström lovar nu kommunledningen att åtgärder ska vidtas.

Kommunalrådet Margaretha Olsson (s) har påbörjat diskussioner med ansvariga politiker inom socialnämnden kring hur man ska lösa problemet.

Det härbärge, som kommunen inrättade för ett tag sedan och som fått svidande kritik av de hemlösa, ska granskas och den utredningen kommer att vara klar tidigt nästa år.

– Så här ska det inte få vara i vår kommun och nu är det vårt ansvar att se till så att det här problemet kan lösas, säger Margaretha Olsson.

Det var i tisdagens sändningar i Sveriges Radio Blekinge som hemlöse Rolf Pettersson visade hur han under lång tid har bott i Olofström, på golvet i en toalett i centrum.

Rolf Pettersson hävdade också att de missbrukare som söker sig till härbärget inte får den hjälp som kommunen har skyldighet att ge.

– Är det på det sättet så ska vi rätta till det omgående. Jag hoppas den utredning som nu är inledd kring härbärget ska ge svar på många av mina frågor, säger Margaretha Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".