Hästö riktigt nära allsvenskan - Foto: Patric Söderström

Viktig seger för Hästö

Viktig seger för Hästö i handbollens division 1 södra - vinst borta mot Heid med 29-25 innebar avancemang i tabellen. Efter en trevande inledning lyckades ändå Hästö hålla det jämt inför pausen. Resultatet efter halvtid var 15-15. Sedan är det jämt nästan hela andra halvlek, det är inte förrän i slutet av matchen Hästö rycker ifrån och kan vinna matchen.

Lyssna på Pierre Thorsson, tränare i Hästö, berätta om matchen:

Hästö ligger med en omgång kvar innan säsongsuppehållet på en tredje plats i tabellen. Det är de fyra främsta lagen i tabellen som går vidare till allsvenskan. Det hela avgörs på onsdag i mötet Hästö - Kristianstad, vinst i denna match och Hästö är klara för allsvenskt spel.
Pierre Thorsson, tränare i Hästö säger:

– Nu är vi inne i ett flyt och jag tror vi vinner matchen mot Kristianstad också. Det är en bra förberedelse inför vad som komma skall inför våren.

Oscar Anderberg
oscar.anderberg@sr.se

Heid - Hästö, 25 - 29 (15 - 15).
Målskyttar i Hästö:
Marcus Sandström 7, Christoffer Sevestedt 5, Daniel Persson 4, Mirsad Pecikoza 4, Martin Svensson 4, Daniel Hofflander 2, Pelle Carlsson 2, Henrik Reiz

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".