Svårigheter med rekryteringen i Mjällby

Fotbollsklubben Mjällby AIF har så här långt misslyckats med att värva etablera spelare till klubben inför nästa års spel i superettan.

Hittills har bara ett fåtal mindre etablerade spelare värvats till klubben och nu stiger oron bland ledare, supportrar och sponsorer.

– Menar klubben allvar med målsättningen att vi ska tillhöra de 20 främsta klubbarna i Sverige, så krävs en handfull nya spelare, säger tränaren Thomas Andersson.

Mjällby AIF har så här långt bara presenterat ett fåtal nya namn.

– Det är för klent. Jag hoppas att klubbledningen jobbar med att knyta nya spelare till föreningen, säger Thomas Andersson.

På minuskontot finns lagets bäste spelare den gångna säsongen, den tjeckiske mittfältaren Pavel Zavadil, landsmännen Dusan Melicharek och Lukas Rohovsky lär inte heller spela i Mjällby AIF nästa år.

Nyblivne U 21-landslagsmannen, anfallsspelaren Fredrik Olsson är flitigt uppvaktad av allsvenska klubbar, däribland AIK som visat tydligast intresse.

– Först och främst måste klubbledningen hitta ersättare till de spelare som försvinner. Därefter får vi se vilka möjligheter som finns att spetsa truppen, säger Thomas Andersson.

Mjällby AIF inleder nästa års seriespel den 17 april, annandag påsk, då laget möter Ljungskile SK på hemmaplan i superettans premiäromgång.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".