Säporapport: "nsf största nazisthotet"

Säkerhetspolisen, Säpo, betecknar rasistiska och odemokratiska Nationalsocialistisk Front som den största och mest framträdande nazistorganisationen i Sverige. Det framgår av Säpo:s verksamhetsberättelse för 2001.
Det är andra året i rad som Säpo gör bedömningen att nsf är den största nazistiska organisationen i Sverige. Säpo skriver att det inte varit någon större tillströmning under 2001, men medlemsantalet har inte heller minskat. Ett flertal nsf-medlemmar begick och dömdes för grova brott under föregående år. En av ledarna inom organisationen dömdes till två och ett halvt års fängelse för mordbrand. Fyra medlemmar dömdes för misshandel av en invandrare i Nora. En medlem dömdes till villkorlig dom för misshandel av en antirasist och samma medlem greps i december för ett bankrån i Kolsva. Nazistledaren Björn Björkqvist åtalades för hets mot folkgrupp i samband med en nyutgåva av boken Judefrågan, där Björkqvist skrivit förordet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".