Oväntad comeback inom politiken

Efter fyra år ifrån lokalpolitiken lämnar Karlskronas tidigare kommunalråd Björn Fries en öppning att börja arbeta med lokalpolitiken igen.

Sedan 2002 arbetar Björn Fries åt regeringen med narkotikafrågor, men enligt honom själv är suget efter politiken tillbaka igen.

- Jag börjar bli mer och mer intresserad och jag är inte främmande för att ta politiska uppdrag i Karlskrona framöver, säger han.

Det var en januaridag för snart fyra år sedan som dåvarande socialminister Lars Engkvist kontaktade Björn Fries och gav honom ett erbjudande han inte kunde motstå. Att på regeringens uppdrag få arbeta med narkotikafrågor.

Nu när det gått snart fyra år sedan kommunalrådstiden känner sig Björn Fries redo att närma sig det politiska livet i Karlskrona igen.

- Det finns mycket arbete som behövs göras i vårt parti i Karlskrona och får jag så bidrar jag gärna med den kunskap jag har, säger Björn Fries.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".