Mats Johansson lät inte alla barn delta

Karlskronas socialdemokratiska kommunalråd Mats Johansson bröt mot Karlskrona Hockeyklubbs policy när han i egenskap av ledare vid en ungdomsmatch inte lät alla barn delta.

Agerandet har medfört dicisplinära åtgärder och enligt klubbledningen även skadat föreningen.

- Det är naturligtvis inte bra när en ledare gör på det här sättet och vi har tagit upp det här med honom, säger Krister Issal, ordförande i Karlskrona Hockeyklubb.

Det var i samband med en ungdomsmatch i ishockey för 11-åringar i februari 2003, som Mats Johansson valde att inte låta alla barn spela i syfte att vinna matchen.

Agerandet strider mot Karlskrona Hockeyklubbs policy och det inträffade skapade starka reaktioner, enligt Krister Issal.

Så pass starka reaktioner att klubben ansåg det nödvändigt att plocka in Mats Johansson på samtal för att gå igenom vilket regelverk klubben har.

- Vi har noga poängterat vad som gäller när det gäller ledarskap i vår förening. Efter det mötet har vi bestämt att vi ska gå vidare och sedan dess har det fungerat och Mats Johansson är kvar som ledare i vår förening, säger Krister Issal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".