Personal mår bättre till följd av rökstoppet

Rökstoppet på krogen har gett bättre hälsa hos dem som arbetar i restaurangbranschen.

Sen 1 juni i fjol är det förbjudet att röka inne på krogar och restauranger.

Förbudet som främst kom till för att förbättra arbetsmiljön för personalen verkar ha fått den effekt man hoppats på.

Föreningen Läkare mot tobak genomför en studie av serveringspersonal och man har redan märkt en betydlig förbättring av de undersöktas hälsa. Främst har irritationer i ögon och hals försvunnit.

Göran Boëthius, ordförande på Läkare mot tobak, hoppas att det goda utfallet kommer att leda till rökförbud på fler arbetsplatser som till exempel hemtjänsten och på fängelser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".