Genomför motvilligt flytten

Överbefälhavare Håkan Syrén är mycket bekymrad över att huvuddelen av befälen från Kungsholmsfort i Karlskrona valt att inte följa med när förbandet flyttar till Göteborg sommaren 2007.

Flyttbeslutet stred mot överbefälhavarens egna rekommendationer och innebär att det tar år innan Säkerhetskompaniet sjö fungerar igen.

Säkerhetskompaniet sjö har flyttats tre gånger sedan förbandet bildades 1992.

Nu har tjugo av de tjugotvå officerarna tröttnat på att slita upp familjerna och bygga upp verksamheten på nytt. De känner sig också uppgivna över att lämna den splitternya hundgårdsanläggningen för 10 miljoner som blev klar 2001. Något som ÖB förstår.

- Vi ska analysera det här, det känns inte bra. Men vi har ett politiskt beslut att rätta oss efter och det måste vi göra, säger överbefälhavare Håkan Syrén.

På marinbasen görs nu en konsekvensutredning av förbandets flytt där man även ska fundera på vad som ska bli av hundgårdsanläggningen.

Jenny Lindeborg
jenny.lindeborg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".