Anser inte att han gör avbön

Nu berättar Anders Englesson för första gången att tiden som partiledare för KPML(r) i Karlshamn höll på att kosta honom hans hälsa.

För några år sedan lämnade Englesson KPML(r) och gick över till miljöpartiet. Men han minns fortfarande att det var jobbigt att utåt argumentera mot sin övertygelse.

- Det kändes inte bra och jag mådde dåligt av det. Sedan jag lämnade partiet har jag mått mycket bättre psykiskt, säger han.

Det som till slut fick honom att lämna partiet var bland annat striden om man skulle ha skrivningen om väpnad revolution kvar eller inte. Men han tycker inte att det handlar om avbön det han nu går ut och säger.

- Jag kan förstå dem, men det är ju för att de inte har hört den interna debatten där jag har kritiserat hyllandet av Stalin och väpnad revolution. Jag har inte tyckt att det har varit synonymt med partiet, säger han.

Bengt Mauritzson
bengt.mauritzson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".