Olofströmshus får fortsatt hjälp

Det kommunala bostadsbolaget Olofströmshus har sagt nej till att fortsätta hyra ut lägenheter till Migrationsverket. Men det påverkar inte kommunens möjlighet att få hjälp från staten att bli av med tomma lägenheter, enligt Urban Zetterquist som är kanslichef på Bostadsdelegationen.
-Bara för att vissa kommuner har många tomma lägenheter ska de inte behöva känna ett större moraliskt ansvar än andra för att ta emot asylsökande, säger han. Olofström har tidigare fått 100 miljoner kronor från Bostadsdelegationen för att bli av med tomma lägenheter. Och det finns inget hinder för att Olofström ska kunna få ytterligare ekonomisk hjälp, enligt Urban Zetterquist. Bostadsdelegationen kommer i sommar att bli en ny myndighet som heter Bostadsnämnden och som har till uppgift att hjälpa kommuner att långsiktigt lösa problem med ett stort bostadsöverskott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".