Olofström drar alla invandrare över en kam

Olofströms kommun drar alla flyktingar över en kam. Det tycker många flyktingar i Olofström sedan kommunen beslutat stänga flyktingmottagningen.
-Det borde gå att sortera ut dom som inte sköter sig, nu har några få gett oss alla oförtjänt dåligt rykte, säger Anna, en av dom asylsökande som finns i Olofström. Bland många av flyktingarna finns förståelse för att Olofströms kommun vill stävja stöldvågen och problemen med vissa flyktingar. - Dom allra flesta av oss är precis som alla andra som lever här, vi stjäl inte och vi missköter oss inte på annat sätt, säger Anna. Annas bild bekräftas av migrationsverkets uppgifter om att bara ett par procent av 450 asylsökande i Olofström har kunnat identifieras som tjuvar. -Orsaken till att vi kommit hit är att vi behöver skydd undan krig eller förföljelse. För flera av oss är vistelsen tillfällig. Allt detta vet många olofströmare om och dom allra flesta har behandlat oss med den gästfrihet som man visar en god vän som kommer på besök, säger hon. (Anna heter egentligen något annat.)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista