Ovanligt lugnt midsommarfirande

En person har omhändertagits för fylleri och polisen har fått in en anmälan om misshandel. I övrigt har midsommarfirandet varit lugnt, enligt vakthavande befäl.
Runt om i landet däremot har det enlig de flesta polisdistrikt, varit stökigt med mycket fylla och småslagsmål men ändå relativt hanterbart. På Öland har polisen fått in två anmälningar om våldtäkter. Det är två unga flickor som uppger att de har blivit våldtagna. På en ungdomscamping utanför Halmstad hade 3 000 ungdomar samlats varav de flesta enligt polisen var ordentligt berusade. Kvällen före midsommarafton greps åtta personer på området med amfetamin och annan narkotika som de tänkt sälja till ungdomarna. Polisen i Uddevalla letade tidigt på lördagen efter en rattfyllerist som kört på och skadat två ungdomar och sedan smitit från olycksplatsen. Ungdomarna fick omfattande men inte livshotande skador. Och på Sibbarps camping i Skåne knivskars en man allvarligt på fredagen när han kom i bråk med en annan man. Tidigt på lördagen var hans tillstånd livshotande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".