Karlskrona är inget nazistfäste

Karlskrona omnämns ofta som ett nazistfäste i Sverige, men sanningen är en helt annan idag, jämfört med hur det var i mitten utav 90-talet. Och att karlskrona idag inte är något nazistfäste, står klart efter att Sveriges Radio Blekinge P4 fått ta del av internt material från Säkerhetspolisen, SÄPO.
Säkerhetspolisen gör bedömningen att det idag finns mellan 1500 och 2000 personer i Sverige som är medlem i någon nazistisk organisation. Nationalsocialistisk Front räknas som den största organisationen, men dom samlar inte mer än 250 aktiva medlemmar i hela riket, räknar vi in dom som sympatiserar så kommer dom upp i drygt 550 personer. Av dagens medlemmar i nsf återfinns en fjärdedel i Skåne. En fjärdedel i Region Sydost, det vill säga Blekinge, Kalmar och Kronobergs län. En fjärdedel i området kring Trollhättan, Göteborg, Skara och Skövde och resterande i ett område som sträcker sig från Dalarna, Örebro och över Eskilstuna till Stockholm. Bryter vi sen ner statistiken till Karlskrona så hittar vi inte ens tio aktiva medlemmar. Detta är det verkliga stödet som Nationalsocialistisk Front har i en kommun som fortfarande betecknas som ett nazistfäste.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista