"Talanger kommer ej fram i välfärden"

Dagens ungdomar har det för bra och tryggt för att lyckas slå sig fram i världseliten inom idrotten. Det anser före detta tennisproffset Janne Gunnarsson från Olofström.

– Ungdomarna har det för bra i dag och spontanidrotten på gatorna efter skolan har helt försvunniit, vilket är djupt beklagligt, säger han.

För 30 år sedan när Janne Gunnarsson hade inlett sitt tennisspelande var det dagliga fotbollsmatcher, landhockeymatcher och tennismatcher efter skolan. Nu är den tillvaron ersatt av tv- och dataspel.

– Det är i och för sig utvecklingen av vårt samhälle, men jag tror att vi missar många talanger genom att vi nu dels har det så pass bra i Sverige, dels att ungdomarna i dag intresserar sig för andra saker än idrott på sin fritid. Det säger Janne Gunnarsson, som var bland de femton bästa tennisspelarna i världen när han var aktiv.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista