Hemtjänsten arbetar i sponsrade kläder

Företagssponsrade jackor. Det blev lösningen för hemtjänstpersonalen i Mörrum och en grupp med sjuksköterskor som tröttnade på att vänta på att Karlshamns kommunen skulle köpa in arbetskläder.
Personalen inom handikapp- och äldreomsorgen i Karlshamn har varit lovade arbetskläder sen början av året. Beslut om klädinköp är taget med det har försenats kraftigt av köpstopp och fördröjda upphandlingar. Därför har personalen ännu inte fått vare sig jackor, tröjor eller byxor. - I och med att vi inte fick arbetskläder fick vi ta saken i egna händer, säger Ulrika Jönsson som arbetar i hemtjänsten i Mörrum. Hon berättar att hon och några av de andra som jobbar i hemtjänsten satte sig och pratade och sedan gick ut och frågade olika lokala företag om de kunde sponsra dem. Nu har hon och övriga i hemtjänsten nya jackor med ett förtags tryck på bröstet och tre på ryggen. -Det betyder jättemycket att vi fått de sponsrade kläderna, nu slipper vi slita på våra egna, säger hon. - Det är ju en självklarhet att männen som jobbar inom kommunen ska ha arbetskläder men när det gäller oss kvinnor då kan man dra tillbaka det man lovar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".