Mildare dom för dödskrasch

Den 18-årige man, som körde bilen vid dödskraschen i Karlshamn då två flickor miste livet, dömdes på måndagen till vård inom kommunens socialtjänst. Därmed mildrar hovrätten tingsrättens dom, men höjer samtidigt skadeståndet.
Tingsrätten dömde pojken till fyra månaders sluten ungdomsvård, vilket enligt lagen är samma sak som fängelse. Men eftersom pojken var 17 år och tidigare ostraffad när brottet begicks mildrar hovrätten domen till vård inom kommunens socialtjänst och 100 timmars samhällstjänst. Pojken har hela tiden hävdat att flickorna valde att sätta sig i bilen trots att de visste att han var kraftigt berusad. Han anser att de borde ses som medskyldiga. Men hovrätten har uppfattningen att det är han som bär ansvaret för flickornas död eftersom han körde bilen. Hovrätten höjer skadeståndet, som pojken ska betala till flickornas anhöriga, från 200 000 till 280 000 kronor. Olyckan inträffade i november förra året. Pojken och flickorna färdades i en bil som i mycket hög hastighet kraschade mot ett träd på Erik Dahlbergsgatan i Karlshamn.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".