Rånare åtalad

Den man som för en månad sedan under vapenhot rånade en annan man på hans bil, åtalas i dag för grovt vapenbrott samt grovt olaga tvång och tillgrepp av fortskaffningsmedel.
Det var den tredje juni som den 32-årige mannen stoppade en bil vid rastplatsen på E22:an vid Alholmen i Pukavik. Mannen ställde sig i vägen för bilen och hotade föraren med en fulladdad magnumrevolver. Efter att ha tvingat ut föraren körde 32-åringen till Karlshamn där han lämnade bilen. Efter tips kunde polisen senare gripa mannen på spårområdet vid järnvägsstationen. Magnumrevolvern som mannen använt vid rånet skickades senare iväg till Statens Kriminaltekniska Laboratorium, SKL, för provskjutning eftersom den var av samma modell som Olof Palme blev skjuten med. Provresultaten visade dock att det inte rörde sig om Palmevapnet. 32-åringen åtalas nu för grovt vapenbrott samt grovt olaga tvång och tillgrepp av fortskaffningsmedel och huvdförhandlingar i tingsrätten beräknas hållas nästa vecka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".