Rånarna på fri fot

Två pistolbeväpnade män överföll på torsdagskvällen en Securitasbil i centrala Karlskrona. I en efterföljande polisjakt avlossade gärningsmännen skott mot en polisbil utan att någon skadades. Ingen var på fredagsmorgonen gripen för rånförsöket.
Sent på kvällen greps två män i stadsdelen Gullberna men de släpptes under natten och de två männen har avförts som misstänkta för inblandning i rånet. Securitasbilen hade stannat med två väktare vid niotiden utanför en bank vid köpcentret Wachtmeister i Karlskrona. Två beväpnade män angrep då bilen, men polisen var snabbt på plats. De båda gärningsmännen försvann i en bil. På fredagsmorgonen var det klarlagt att rånarna inte kommit över några pengar. Polisen tror att rånarna skulle ge sig iväg från Karlskrona i båt eftersom bilen körde ner mot bron till Saltö. Polisen hade också fått uppgift om att en båt stulits. Men en polispatrull mötte flyktbilen som då vände och körde in mot centrum igen. Då avlossades skott från bilen. - Om det var genom bakrutan eller från rutan vid sidan vet jag inte, säger vakthavande befäl Mats Trulsson . I hög hastighet körde sedan bilen till lasarettsområdet där den övergavs. Bilen visade sig senare vara stulen i Karlshamn. De två gärningsmännen skildes åt på lasarettsområdet. Enligt vissa uppgifter tog en av rånarna sedan bussen in till centrum och steg av där, men de uppgifterna är enligt polisen inte bekräftade. Polisen satte in stora insatser när larmet om rånet kom och vägspärrar upprättades. De båda rånarna var fortfarande på fri fot på fredagsmorgonen och sökandet efter dem fortsatte, enligt polisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".