SJF kritiska mot Sydostpress uppsägningar

Svenska Journalistförbundet är mycket kritiskt till att Sydostpress tänker säga upp personal på bland annat Blekinge Läns Tidning.
Igår meddelade sydostpress VD Bennie Ohlsson att det är nödvändigt att säga upp anställda eftersom försäljningen av annonser varit sämre än väntat. -Jag tycker att det är väldigt defensivt att säga upp folk för att spara pengar. Jag tror inte att man får fler prenummeranter genom att säga upp anställda och därmed minska kvalitén på tidningarna, säger Stefan Nilsson, ordförande i SJF på Smålandsposten. Den 18 juni i år träffade Bennie Ohlsson alla de fackliga representanterna och berättade att man behövde spara 20 miljoner. Men då sa han ingenting om några uppsägningar. Det skulle räcka med naturliga avgångar och att lediga tjänster inte tillsattes. Men nu är det alltså andra bud. Sparkraven innebär att de tre tidningarna BLT, Smålandsposten och Barometern-OT kommer tvingas säga upp folk. Hur många som berörs meddelas i höst.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".