Enighet viktigare än löneförhöjning

Socialdemokraterna i Karlskrona kommun ger sig inte när det gäller ersättningen för de ungdomar som får sysselsättning av socialförvaltningen under sommaren. Det säger socialnämndens ordförande Jan Anders Lindfors.  

Ungdomarna har idag en ersättning på 30 kronor i timmen, socialdemokraterna ville tidigare höja ersättningen till 40, men de borgliga och vänstern sa nej.  

– Om jag är kvar i nämnden nästa år kommer jag givetvis att ta upp frågan igen, säger Jan-Anders Lindfors.

I år ställde de borgliga och vänstern sig inte bakom förslaget och ärendet drevs därför inte igenom.

Ingrid Hermansson som är vice ordförande i nämnden för centerpartiet säger att anledningen till att de borgliga inte ställde sig bakom förslaget beror på att projektet inte är likvärdigt med ett sommarjobb och ersättningen därför är rimlig.

Men det hade varit möjligt för socialdemokraterna att driva igenom ärendet ändå när det togs upp tidigare i år, men ordförande Jan-Anders Lindfors valde att inte göra det. Han anser att det är viktigt att nämnden är enig i ett så pass viktigt ärende.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".