Pistolhot gav fängelse

Två års fängelse blev straffet för den man från västra Blekinge som med en magnumrevolver tvingade till sig en bil på en rastplats i Pukavik i början av juni.
Det var på förmiddagen den tredje juni som 31-åringen iklädd rånarluva stannade en bilist på en rastplats vid Alholmen i Pukavik och riktade ett skarpladdat vapen mot honom. Mannen, som vid råntillfället var på rymmen från ett behandlingshem och efterlyst av polis, tvingade föraren att lämna ifrån sig bilen och försvann från platsen. Efter ett stort polispådrag kunde mannen ett par timmar senare gripas i centrala Karlshamn. Vid torsdagens rättegångsförhandling behövde tingsrättens ledamöter enbart en kortare överläggning för att fastställa 31-åringens skuld. Blekinge tingsrätt slog fast att mannen gjort sig skyldig till grovt vapenbrott, olaga tvång och tillgrepp av fortskaffningsmedel och dömer honom alltså till två års fängelse.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".