Usel arbetsmiljö på Fridhems äldreboende

Arbetsmiljön på Fridhems äldreboende i Karlshamn är oacceptabel. Det anser arbetsmiljöinspektionen som nu kräver att kommunen åtgärdar problemen.
Enligt arbetsmiljöinspektionen har dom anställda på Fridhems äldreboende alldeles för mycket att göra, desstutom är omsättningen på vikarier alldeles för stor. Det leder till att arbetsbelastningen på dom fast anställda blir alldeles för stor. -Vi behöver mer personal för att kunna ge de gamla den vård de behöver, säger Cecila Petersson, en av de anställda på Fridhems äldreboende. -Nu ska vi i omsorgsnämnden se över problemen på Fridhem, säger den ansvarige politikern, omsorgsnämndens ordförande Jan Bremberg (s). -Situationen måste bli bättre så snart som möjligt, säger Bremberg. Arbetsmiljöinspektionen har gett Karlshamns kommun fram till den första oktober att komma med förslag på vilka förbättringar som kan göras. -Så länge orkar vi egentligen inte vänta vi måste ha en bättre arbetsmiljö så fort som möjligt, säger Cecilia Petersson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".