Fotbollslag mottogs med nazisthälsning

Det tyska laget som kommit till Ronneby för en vänortsturnering fick se sina svenska och norska motståndare göra hitlerhälsningar när man beträdde planen.

Förutom hitlerhälsningarna innehöll turneringen en hel del hårda ord, gruff och småbråk, enligt arrangörerna.

- Det var en del gruff på plan. Fotboll väcker heta känslor även blan de yngre, säger ungdomsledaren Stefan Månsson från fritidsförvaltningen i Ronneby som var en av dem som höll i turneringen,

Men enligt den tyska borgmästaren i Steglitz-Zehlendorf i Berlin, som nu har skrivit till Ronnebys kommunalråd JanAnders Palmqvist, så var det mer än lite gruff.

Enligt borgmästaren gjorde de svenska och norska ungdomarna hitlerhälningar när de tyska lagen gick ut på fotbollsplanen.

- Jag såg själv inget av det men hörde talas om att det hade hänt och det tycker vi är allvarligt. Speciellt hård stämning var det i matchen mellan Tyskland och Norge. Vi försökte reda ut saken genom att låta ledarna prata med varandra, men nu ska vi ta upp det igen och självklart kontakta tyskarna, säger Stefan Månsson.

- Kommunen satsar mycket pengar på den här turneringen och att låta ungdomarna komma hit. Det är jättetråkigt att det blir såhär, säger Stefan Månsson.