Stökig festival i Karlshamn

Över 50 anmälningar om olika brott. Avslutningen på Östersjöfestivalen i Karlshamn blev en stökig tillställning. Nu kräver polisen ändring till nästa år.
Enligt polisen har det i helgen har det anmälts fem gånger så många brott i Karlsham som en normal helg. Bara från lördagnatten har polisen fått in 8 anmälningar av misshandel och ett 10-tal anmälningar av fickstölder. -Det är alldeles för mycket för en festival med 15000-20000 deltagare per dygn, säger Jonas Nimborn, vakthavande befäl hos blekingepolisen. Dessutom rånades en man utanför First Hotel. Två män tvinde till sig mannens filmkamera värd 19 000 kronor och sprang från platsen. Till nästa år måste det utbredda fylleriet på festivalen stävjas anser Jonas Nimborn. -Vi ska tillsammans med länsstyrelsen se över vilka som beviljas utssänkningstillstånd av alkohol på festivalen, säger han. Enligt bestämmelserna får den som har ett utskäningstillstånd inte servera mer alkohol till en person som redan är berusad.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista