Lotta Thorsén. Foto: Martin Dyfverman.

-Aldrig som min mamma!

Aldrig som min mamma, aldrig som min mamma.
 Det har gått som ett mantra i Lotta Thorséns huvud hela hennes vuxna liv. Att aldrig bli en sådan mamma som inte ser sina barn.

”Mitt lilla missfall” kallades hon av sin mor. För hon skulle inte ha blivit till. Hela uppväxten längtade Lotta efter närhet och kärlek, som aldrig besvarades.

Två självmordsförsök ledde till långa terapibehandlingar. Först där kunde hon sätta ord på sina känslor och finna ett sätt att hantera dem. Att för första gången få känna sig som en människa värd något, till och med värd att älskas.

Den här veckan tar Lotta Thorsén ännu ett stort steg. Hon ger ut en bok som skildrar vad hon genomlevt - fast i romanens form. Boken heter ”Aldrig som hon” (Forum)

Martin Dyfverman träffar henne i hemstaden Örebro och får höra hur stor del av en människas liv en mamma kan ta, just genom att inte ha funnits.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".