1 av 2
Mats Hammargren. Foto: Annika Olsson
2 av 2
Mitt i Hornstulls tunnelbanestation i Stockholm ligger Mats Hammargrens bageri.

Samtal pågår med Mats Hammargren

P1 tisdag 15 juni kl 14.30, repris 17/6 kl 01.25 och 19/6 kl 18.15

– Vi snålar aldrig med nånting. Ska det vara smör eller socker eller russin, så ös på bara!

I hela sitt liv har Mats Hammargren vetat att det är bagare han ska bli. Pappan ägde ett konditori och finbageri på Odengatan i Stockholm och där har Mats sprungit så länge han kan minnas.

Nu är han drygt 40 och driver ett eget litet bageri under jord, mitt i Hornstulls tunnelbanestation i Stockholm. Här rusar dagligen tusentals tunnelbaneresenärer förbi, men många lockas att sakta in av dofterna från kalspaderlängder, scones och råglimpor och musiken som smiter ut i butiken; gamla 60-talsschlagers blandat med Glenn Miller.

Om att återvända till det genuint enkla, om bullar och drömmar samtalar han med Annika Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".