Olof Mårs tillbaka i Troja-Ljungby

Efter en kortare sejour i USA har nu ishockeyspelaren Olof Mårs återvänt till Sverige och beslutat sig för att skriva på ett två-årskontrakt med sin förra klubb Troja-Ljungby.

25-årige Olof Mårs spelade för Troja så sent som förra säsongen, men ville pröva på spel i USA i fjärdeligan UHL. Men efter en så kallad ”try out”, det vill säga ett provspel, blev han inte erbjuden något kontrakt.

Han återvände då till Sverige och fick erbjudande från ett par stycken klubbar, men valde alltså att skriva på ett två-årskontrakt med gamla klubben Troja i division 1.

- Vi är väldigt nöjda över att ha Olof tillbaka, han var en av dem vi verkligen ville behålla inför säsongen men då ville han ju prova på spel i USA, säger Trojas sportchef Jerry Andersson och fortsätter:

- Han kommer definitivt spela en betydelsefull roll i laget, inte minst i powerplay-spelet där han med sin tyngd kan bidra med mycket.

I bästa fall, om pappersexercisen löser sig snarast, kan Olof Mårs göra comeback i Troja-tröjan redan i onsdagens match på hemmaplan mot Helsingborg.

Patrik Jihde
patrik.jihde@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista