Pingistalang från Växjö drillad i Kina

- Spännande men också väldigt jobbigt! Så summerar Emma Andersson, 17-årig bordtennistalang från Växjö, sina tre veckor på träningsläger i Kina i somras.

- Vi tränade 8 timmar om dagen, vilket är dubbelt så mycket om man jämför med hemma i Sverige. Samtidigt som det var en jättekul upplevelse så var det tufft, säger Emma Andersson, som spelar för BTK Frej i Växjö.

Resan till världens främsta bordtennisnation gjordes i samarbete med en bordtennisklubb i Eslöv som har en kinesisk tränare. Sammanlagt var sju personer från Växjötrakten iväg, tillsammans med ytterligare ett gäng från Göteborg och Skåne.

Emma Andersson tror att hon lärt sig en hel del, framför allt när det gäller snabbheten. De kinesiska bordtennisspelarnas stora styrka, som hon ser det.

- Men det är svårt att säga vad man lärt sig, jag tror att effekterna av lägret kommer först framåt jul. Men jag känner mig lite snabbare nu, säger 17-åringen till Sveriges Radio Kronoberg.

Emma Cajnerud
emma.cajnerud@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista