Öster åkte ur Allsvenskan

Östers spelar i Superettan nästa år i fotboll. I den sista allsvenska omgången fick Öster stryk av Hammarby på hemmaplan med 2-1. När Häcken dessutom besegrade Helsingborg med 3-0 var det inget snack, Göteborgslaget får chansen att kvala sig kvar i högsta serien.

I den första halvleken såg det länge som om Öster skulle ta ledningen, chanserna radades upp framför Hammarbys målvakt Ante Covic men som så många gånger tidigare fick Österspelarna inte till det i avsluten. Värste syndare var väl Teafore Bennett, som bland annat hade nickläge nära mål som nästan var omöjligt att missa...
Trots att Hammarby gjorde 0-1 genom Pablo Pinones Arce i första halvans slutminut, slog det inte ner humöret på Österspelarna, som höll spelet väldigt bra uppe också efter pausen. Men längre än till Fredrik Gustafsons 1-2-mål kom man inte och dessutom seglade Häcken ifrån i sin match. Förutsättningarna var att Öster var tvunget att ta fler poäng än Häcken för att få kvalchansen.
Det kostar Öster omkring 10 miljoner att ramla ner i Superettan men de allra flesta spelarna har kontrakt också nästa säsong, men lön och allt färdigförhandlat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista