Tyringe blev en enkel match för Troja

Serieledande Troja/Ljungby lämnade inget åt slumpen i bortamatchen mot Tyringe. Troja var laddat efter förlusten mot Helsingborg och ledde med 5-0 redan efter den första perioden. Sedan var det naturligtvis inget snack om saken, topplaget seglade ifrån bottenlaget på ett bekvämt sätt. 11-1 blev det till Troja.

Storsegern var samtidigt en härlig återkomst i Trojatröjan för Olof Mårs efter sejouren i USA. Han ser också vad som är bättre i Troja nu jämfört med fjolårssäsongen.
- Fyra bra femmor, är hans analys.
Naturligtvis var det en styrka av Troja att direkt ta kommandot i matchen och direkt ta udden av Tyringes alla planer på poäng i matchen. Ett mått på Trojas överlägsenhet i den första perioden är också skottstatistiken: 19-4 i Trojafavör. Mellanakten blev lite mer avvaktande men i slutakten gick Troja för att göra tvåsiffrigt och lyckades utan större ansträningning med det.
Daniel Håkansson gjorde tre av Trojas mål, backen Fredrik Tideman 2, Thomas Augustsson, Geroge Nistas, Thomas Fahlqvist, Erik Persson och så premiärmålade Andreas Wass och Alexander Johansson.
Troja leder division 1-serien med sex poäng tillgodo på tvåan Olofström.

En poäng för Tingsryd i Malmö
Trots ledning med 2-0 tidigt i matchen lyckades Tingsryd inte vinna bortamatchen mot Pantern. Det blev 2-2 till slut.
En mållös första period följdes av en lycklig Tingsrydsöppning i den andra. Tomas Lundström gjorde 0-1 redan ett par minuter i i andra akten. Robin Westerlund spädde på till 0-2 innan Panterns Patrik Boij gav hemmalaget hopp och kontakt. Det var också Patrik Boij som kvitterade med tio minuter kvar. TAIf fortfarande tabellsexa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".