Växjö Lakers pressade serieettan och tog en poäng

Serieettan Rögle stoppade Växjö Lakers framfart i Hockeyallsvenskan. Men det var inte mer heller. Växjö Lakers gav sig inte förrän i förlängningen, då gjorde Rögle segermålet fram till 6-5.

Kanske matchen på sitt sätt avgjordes i slutet av den första perioden. Växjö Lakers ledde då med 3-1 men på en och en halv minut gjorde Rögle tre mål och 4-3. Alla tre målen kom när Växjölaget hade spelare uitvisade. I andra perioden kvitterade Växjö Lakers två gånger och ställningen var 5-5. Liksom den var efter tredje perioden.
Men en sekund före 60 minuter åkte Växjöspelare Martin Romö ut och då tog det Rögle bara 23 sekuner in på förlängningen att ordna till segermålet genom Patrik Zackrisson.
- Vi förlorade matchen för att vi drog på oss för många utvisningar, sa också Växjötränaren Thomas Kempe, som i övrigt var nöjd med sitt lags agerande.
Steve Saviano gjorde Växjö Lakers två första mål men blev skadad i slutskedet och fick föras av isen på bår. Han vinkade dock till de tillresta Växjösupportrarna på vägen ut.
Marcus Weinstock, Robert Rosén och Markku Paukkunen svarade för de övriga Växjömålen.
Växjö Lakers ligger kvar på den magnifika andraplatsen i tabellen, en poäng före Södertälje. Och nästa match för Växjö Lakers är just mot Södertälje, hemma på onsdag.