KRIS fick bankkonto länsat

Föreningen Kris i Växjö, Kriminellas revansch i samhället, har drabbats av att föreningens bankkonto har länsats på en okänd summa pengar. En tidigare nyckelperson i föreningen misstänks ligga bakom kontolänsningen, som nu är polisanmäld.

Föreningens revisor, Curt Thapper, säger till Sveriges Radio Kronoberg att pengarna förts över från föreningens bankkonto till ett privat konto och att personen som misstänks för brottet inte synts eller gått att nå sedan det uppdagades att pengarna var borta.

Kris Växjösektion bildades för två år sedan och är till för att hjälpa före detta kriminella och missbrukare att bryta med sina gamla liv. Föreningen finansieras bland annat av bidrag från Växjö kommun, Svenska kyrkan och olika privata sponsorer.

Det är inte första gången som föreningen drabbas av interna stölder. Vid ett annat tillfälle ska en medlem ha stulit föremål från samlingslokalen.

Emma Cajnerud
emma.cajnerud@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".