Internutredning efter arrestbrand

Polisen inleder nu en internutredning efter branden i en arrestlokal på polishuset i Växjö natten till i dag. Mannen som är placerad i arresten är utvisningshotad och bedöms som en säkerhetsrisk av Migrationsverket.

Det utredningen gäller är eventuella brister i kontrollen av mannen som placerades i arresten eftersom han har fått med sig tändstickor eller en tändare in i cellen.

Han och en arrestvakt skadades lindrigt i branden. Mannen, som är 34 år, är utvisningshotad och har tidigare varit på Migrationsverkets förvaringsenhet i Örkelljunga.

Det är Migrationsverket som begärt att han ska vara placerad i arresten eftersom ansvariga där bedömt att det innebär en säkerhetsrisk att ha honom kvar i Örkelljunga. Anna Eriksson på Migrationsverket i Örkelljunga vill inte i detalj gå in på varför mannen bedömdes vara en säkerhetsrisk för sig själv eller andra, men uppger att mannen tidigare inte visat några tecken på att vara benägen till att starta bränder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista