Ny barnvisa skrivs till Linnés minne

Nu har programmet för invigningen av Linnéjubileet nästa år presenterats. Och bland annat kommer en speciell barnvisa om Linné att framföras.

Visan är skriven av författaren Barbro Lindgren och initiativet kommer från Regionteatern Blekinge Kronoberg.

Och Iréne Kleven, som är marknadschef på Regionteatern, hoppas att visan ska få ett stort genomslag bland barn över hela landet.

- Jag tror att det kommer att bli en sådan visa som man sjunger på daghem, säger hon.

Barbro Lindgren är en uppskattad barnboksförfattare som bland annat skrivit skrivit Loranga, Mazarin och Dartanjang. Hon har också fått flera litteraturpris.

Och nu har hon alltså fått uppgiften att skriva en ny barnvisa som ska hylla Carl von Linné.

Visan kommer att framföras under invigningskvällen i januari av en stor barnkör. Regionteatern kommer dessutom att gestalta 300-årsjubilören med teaterinslag.

På Smålands museum har en speciell utställning vernissage, en jubileumsbok kommer att tas fram och så blir det ett 1700-talsfyrverkeri.

Linnéåret invigs av kung Karl Gustav. Och på kvällen blir det stor fest i Växjö konserthus där bland andra kammarorkestern Musica Vitae och den världsberömda pianisten Per Tengstrand från Växjö kommer att framföra ett symfoniskt verk av The Arks Ola Salo.

Kim Ohlsson
kim.ohlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".