Populär läkare överger Markaryd

Den populäre allmänläkaren i Markaryd, Mogens Hjort Larsen, har ändrat sig.

För en månad sedan försäkrade han att han skulle stanna kvar i Markaryd.

Nu flyttar han med vårdföretaget Hälsoringen till Knäred i Halland i stället.

- Det som hänt är att Mogens bestämt sig för att skriva på för Hälsoringen och kommer börja i Knäred hos oss den 15 januari, säger Hälsoringens VD, Christer Hansson:

När Sveriges Radio Kronoberg under fredagen sökte Mogens Hjort Larsen för en kommentar ville han inte bli intervjuad men han bekräftar genom sin sekreterare att han skrivit på för Hälsoringen.

För bara en månad sedan försäkrade han att han skulle vara kvar i Markaryd.

- Med tanke på det stora stödet jag känt från mina patienter så vill jag stanna kvar och jag är mycket glad att jag kan vara kvar här, sa han i en intervju med Sveriges Radio Kronoberg.

Turerna kring Mogens Hjort Larsen har varit många de senaste månaderna.

Det började när Landstinget gjorde en upphandling av den privata läkarmottagningen i Markaryd.

Dom ekonomiska ramarna som ingick i upphandlingen möttes av hård kritik och både politiker och privatpersoner ansåg att det hotade Mogens Hjort Larsens möjligheter att vara kvar i Markaryd.

En flytt till Knäred i Halland aktualiserades redan tidigt i diskussionen men att det skulle bli så avfärdade alltså Larsen själv för bar en månad sedan.

Men det senaste beskedet är nu att han följer med Hälsoringen till Halland och lämnar Markaryd.

Anledningen är att länsrätten dömt ut landstingets upphandling - något som innebär att den privata läkarmottagningen i Markaryd inte kommer igång som planerat den första december, enligt Christer Hansson.

- Eftersom det är överklagat kommer det att ta flera månader innan den kommer i gång och då väljer han i stället att följa med oss till Knäred.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista