Miljöpartiets mandat kan avgöra regeringsbildandet i Alvesta

På fredag kan Alvesta ha en ny regering. Och Centerpartiets Sven Sunesson är övertygad om att det blir en majoritetsregering i kommunen.

Med Centerpartiets, Socialdemokraternas och Folkpartiets mandat samt Miljöpartiets enda mandat får de fyra partierna 25 av 49 platser i fullmäktige.

Det var Sven Sunresson som tog kontakt med miljöpartiet och tog med det partiet in i regringssamtalen. Han understryker att det är just viljan att bilda en majoritet som varit avgörande för bildandet av den här partikvartetten. Och ger samtidigt en släng åt Moderaterna och Kristdemokraterna, som enligt Sven Sunesson inte varit inne på den lösningen, utan vill ha en alliansregering i minoritet.

Den politiska situationen i Alvesta har varit oklar allt sedan valet och flera olika regeringar har diskuterats men utan resultat. Sven Sunesson (C) är positiv efter Centerpartiets, Socialdemokraternas, Folkpartiets och Miljöpartiets diskussioner.

På torsdag eller fredag ska de fyra partierna ha ett nytt möte, ett möte som kan innebära att en ny regering i Alvesta bildats.

bert.augustsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".