Succé för Utvandrarna

Teaterföreställningen Utvandrarna har blivit en stor succé vid Regionteatern Blekinge/Kronoberg i Växjö. Det är den största framgången för teatern någonsin, säger Johan Behrnander som är teaterchef.

- Vi har nog aldrig sålt så många biljetter så pass tidigt. Vi hade sålt 70 procent före premiären, säger Johan Behrnander.

I oktober premiärvisades regissörens Farnaz Arbabis historia i Växjö. Det hela bygger fritt på Willhelm Mobergs episka verk Utvandrarna, Invandrarna, Nybyggarna och Sista brevet hem.

I Farnaz Arbabis version är Kristina och Karl- Oskar från Bosnien och Robert och Arvid är barnhemsbarn, Danjel och Ulrika kommer från Iran och de möts alla på vägen till det nya landet, som inte är Amerika, utan Sverige.

Fram till den sista december är det i stort sett fullsatt på varje föreställning, en och annan ströplats finns att tillgå. Succén gläder regissören Farnaz Arbabi.

- Det känns såklart otroligt bra. Det är väldigt roligt att den har fått ett sånt fint mottagande i Småland överhuvudtaget - eftersom folk också kommer från andra städer för att se den, säger Farnaz Arbabi till SR Kronoberg.

Efter nyår kommer uppsättningen av Utvandrarna, som är ett samarbete mellan Regionteatern och Riksteatern, att resa runt i landet och visas från norr till söder. Johan Behrnander tror att det positiva Kronobergska mottagandet av pjäsen också kommer att ske i andra delar av riket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".