35-åring åtalas för överfall på kvinna i Älmhult.

En 35-årig man från Skåne åtalas för våldtäkt, efter att ha överfallit och förgripit sig på en ung kvinna inne i centrala Älmhult för en dryg månad sen.

Kvinnan som är i övre tonåren har berättat att hon på kvällen den 13:e oktober blev överfallen av en okänd man på Norra Esplanaden i Älmhult.
Mannen ska först ha tagit tag i hennes arm, och fört bort henne en bit. Sedan ska han ha tryckt upp kvinnan mot en vägg, hållit fast henne och förgripit sig på henne.
Åklagaren Anna-Karin von Schulz skriver i åtalet att det egentligen inte rör sig om en våldtäkt. Men Schultz anser att den sexuella handling som mannen utsatt kvinnan för är så allvarlig, och att kränkningen är så grov, att det hela kan jämföras med ett samlag. Därmed bör mannen dömas för våldtäkt, anser hon.

De bevis som finns mot mannen, förutom att kvinnan pekat ut mannen, är DNA som man hittat på kvinnan när hon läkarundersöktes efter överfallet. DNA:t tillhör inte kvinnan, men det har heller inte helt klarlagts att det kommer från 35-åringen.
Det finns också vittnen som styrker kvinnans berättelse men ingen har sett överfallet, säger Anna Karin von Schultz.

35-åringen som greps och häktades några dagar efter våldtäkten, bor egentligen i Skåne. Hans koppling till Älmhult är att han arbetar där. Mannen har ingen koppling alls till kvinnan och att sådana här typer av överfallsvåldtäkter mitt inne i ett samhälle, där offret och gärningsmannen inte känner varandra är mycket ovanliga, säger Anna-Karin von Schulz.
35-åringen har i de förhör som hållits med honom hittills nekat till anklagelserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".