1 av 2
Så här såg flera plankor på bortalagets läktarsektion ut efter matchen. Foto: Patrik Jihde/SR
2 av 2
På flera av golvplankorna hade träet gått sönder. Foto: Patrik Jihde/SR

Läktaren i Växjö ishall gick sönder

Mitt under fredagens ishockeymatch i Växjö Ishall mellan Växjö Lakers och Rögle gick flera av golvplankorna på bortalagets supporterläktare sönder. De lagades under periodvilan men det hjälpte föga för efter matchen var det stora hål i läktargolvet.

Ingen av Rögles supportrar skadades allvarligt men några stycken fick mindre skrapsår enligt supporterklubbens ordförande.

Nu kommer bortaläktaren att lagas, men det är inte tal om några större investeringar säger Lars-Evert Ekman som är chef på Kultur och fritidsförvaltningen, eftersom man inom ett par år kommer lägga mycket pengar en ny hockeyarena när Arenastaden tar form.

Det här är inte första gången som en läktare går sönder i Växjö ishall. Under de två senaste åren har läktare gett vika två gånger. Kommunen har därför investerat cirka 10 miljoner kronor i ombyggnader, bägge långsidorna samt hemmalagets supporterläktare har fräschats upp men åt bortalagets supporterläktare har man inte gjort något.

- Det gjordes bedömningar bortalagets supporterläktare dög, men uppenbarligen räckte inte de åtgärder man gjorde, säger Lars-Evert Ekman.

Från Rögles supporterklubb är man hård i sin kritik mot Växjö kommun.

- Det som är mest irriterande är att kommunen satsat mycket pengar på att rusta upp allting förutom just bortaläktaren. Det är ett hån mot gästande supportrar som kommer till Växjö att man helt bortser från deras säkerhet, säger Tommy Klasson som är ordförande för Rögles supporterklubb till SR Kronoberg.

Lars-Evert Ekman tar till sig kritiken och säger att det är viktigt att gästernas supportrar känner sig säkra och välkomna till Växjö ishall eftersom det betyder mycket för Växjö kommun att människor från andra delar av landet kommer till kommunen för att ha en trevlig idrottsupplevelse.

Patrik Jihde
patrik.jihde@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".