35-åring våldtog 16-årig flicka i Älmhult

En 35-årig man dömdes på onsdagen till två års fängelse av Växjö tingsrätt för att ha våldtagit en 16-årig flicka i Älmhult i mitten av oktober.

Han ska också betala ett skadestånd till henne på 85 000 kronor och utvisas ur landet efter avtjänat straff.

När den 16-åriga flickan fått låna mannens mobiltelefon ville han ha sex med henne.

Hon vägrade och det var då som han förgrep sig på henne.

Hon berättar hur han försökte kyssa henne och hur hon sedan först blev upptryckt mot en vägg och sedan nedslängd på marken.

När 35-åringen försökte knäppa upp sina byxor lyckades hon fly till sin mamma som kört in till Älmhult för att hämta henne.

35-åringen genomförde ingen regelrätt våldtäkt men hans agerande, bland annat att han berörde hennes underliv, gör ändå att tingsrätten bedömer det som en våldtäkt.

Hon var mycket uppriven och chockad efteråt, enligt mamman.

16-åringen känner inte mannen sedan tidigare utan kom i kontakt med honom utanför hans arbetsplats i centrala Älmhult när hon bad om att få låna hans telefon.

Eftersom hon använt telefonen när hon ringde hem till sin mamma kunde polisen snabbt koncentrera sig på 35-åringen. Numret fanns registrerat en nummerpresentatör.

35-åringen har förnekat att han begått något brott men tingsrätten gör bedömningen att flickan är mer trovärdig och att det finns en viss teknisk bevisning i form av DNA som stöder hennes version.

Han sökte asyl så sent som i maj i år. Migrationsverket anser inte att det finns något hinder för att utvisa honom.