Kronobergsk chockhockey: 13-2

Sista onsdagen i november blev en märkesdag i den kronobergska division 1-ishockeyn. Troja vann den normalt svåra bortamatchen i Malmö mot Pantern med 6-1. Och Tingsryd vann kusinderbyt mot topplaget Olofström med 7-1!

Tingsryd gjorde en bra inledningsperiod mot Olofström, de 2-0 man gjorde då grundlade i princip den stora segern. För överläget i mål behövdes när det unga Olofström repade mod i början av den andra perioden, men misslyckades med att spräcka Viktor Fasts nolla. I stället ordnade Sebastian Arvidsson 3-0 inför sista perioden.
Visserligen reducerade Olofström till 3-1 men sedan small det fyra gånger bakom gästkeppern Carl Grahn - på fyra minuter och tre sekunder.
Tingsryd målskyttar i övrigt Peter Andersson 2, Mikael Söderlund, Anders Åkesson, Simon Stark och come-backande Olof Einarsson.

Ännu snabbare Trojamål
Om nu Tingsryd gjorde fyra snabba mål, var Troja minst ett strå vassare i det avseendet i Malmö. I andra perioden gick Troja från 2-0 till 6-0 på två minuter och 15 sekunder (2.15!!!). Då, efter 36.54, var matchen naturligtvis avgjord. Panterns reducering i slutminuten av andra perioden förändrade ingenting, Troja kunde spela av matchen till en imponerande seger mot en toppkonkurrent.
Kory Baker inledde målskyttet och gjorde ett mål till, Thomas Fahlqvist gjorde också två mål, Daniel Håkansson och Fredrik Tideman varsitt.
Troja leder nu division 1 F med tolv poäng. Tingsryd är femma.