4-3 till länslagen i division 1

Både Troja/Ljungby och Tingsryd vann sina matcher i division 1-ishockeyn med 4-3. Troja presterade det under ordinarie matchtid hemma mot Mörrum medan Tingsryds segermål i Kristianstad kom efter förlängning.

Det blev oväntat spännande för Troja hemma i Sunnerbohov. Visserligen tog Troja planenligt ledningen med 2-0 genom Kory Baker och Oscar Andersson. Men sedan repade Mörrum mod och gick faktiskt fram till kvittering 3-3, efter att Thomas Fahlqvist gjort Trojas 3-1-mål. Men det skulle bli Kory Baker som frälste hemmapubliken tio minuter före slut med sitt 4-3-mål.
Få hade väl räknat med att Mörrum skulle kunna störa Troja så pass som man gjorde men Troja visade ändå styrka att kunna vinna när spel och motivation inte riktigt var på topp.

Mattias matchhjälte
Också för Tingsryd blev det en jämn match, bortamatchen i Kristianstad. Inte förrän i fölrlängningen kunde den avgöras och det var TAIF:s notoriske målskytt Mattias Persson som smällde in segermålet till 4-3. Trots en hel del spelövertag för hemmalaget var det Tingsryd som styrde i målprotokollet i de två första perioderna. Linus Näsström och Olof Einarsson gjorde 0-1 och 1-2. Hemmalaget kom igen och det var just Mattias Persson som kvitterade till 3-3 i tredje perioden. Och så gjorde han då segermål. Tingsryd, på femte plats i tabellen, knappade in en poäng på serietrean Olofström.
Tilläggas kan att Kristianstad vann skotten med 41-22, svettigt för Viktor Fast i TAIF-buren med andra ord.