Man åtalad för mord i Rydaholm

I dag åtalades en 50-årig man för knivdramat vid en spritfest i Rydaholm i oktober. En 41-årig man höggs då till döds. Vid rättegången nästa vecka kommer åklagaren att kräva att Rydaholmsbon döms för mord.

Det var en fredagnatt som 41-åringen dök upp hemma hos 50-åringen i hans lägenhet i Rydaholm. Männen kände varandra sedan länge och hade också varit osams tidigare. Den här natten slutade osämjan med att 50-åringen stack en kniv i bröstet på den andre när han låg i en soffa. Det var ett kraftigt hugg, 41-åringen förblödde och dog.

50-åringen erkände direkt att det var han som hållit i kniven, men hävdade att han handlat i nödvärn. Att han kände sej så hotad och trängd av 41-åringen, att han var tvungen att skydda sej med kniven. Men kammaråklagare Andrea Erliden anser att Rydaholmsbon medvetet dödat den andre och därför åtalades han i dag för mord. För att styrka åtalet kommer bland annat ett vittne som var med vid spritfesten i Rydaholm att höras vid rättegången. Den hålls i Jönköpings tingsrätt på måndag i nästa vecka.