Branden i Kvänslöv befaras ha krävt två dödsoffer

Branden i ett sekelskifteshus i Kvänslöv utanför Ljungby natten till tisdagen har troligen krävt två dödsoffer.

Kvarlevorna efter två kroppar hittades av tekniker under tisdagseftermiddagen.

Det är troligen den 50-årige man och hans 18-årige son som bodde i huset och som förmodas ha omkommit i branden.

Men polisens informationsansvarige Robert Loeffel vill ännu inte bekräfta om det är så.

Tvåvåningshuset blev helt utbränt och det finns egentligen inga möjligheter att de två männen kan ha överlevt, det säger Christer Holmström, insatsledare vid räddningstjänsten i Ljungby.

Eftersom de två saknade personerna inte har hittats tyder det allra mesta på att de alltså inte kunnat rädda sig. En av de personer som klarade sig ut ur det övertända huset, sprang till en granne och larmade om branden strax efter midnatt i natt. Men hur länge branden då hade pågått är det ingen som vet.

Det var tre personer som hann undan branden och de fördes till lasarett. Polisens tekniker var på tisdagsförmiddagen på plats för en första undersökning, men Christer Holmström har ingen uppfattning om hur branden började.

Eftersom det hundraåriga huset var helt av trä och förmodligen isolerat med kutterspån, fick branden ett mycket snabbt förlopp. För räddningstjänsten återstår arbete dagen ut.

bert.augustsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".