Astradskolan får pris

Astradskolan i Ljungby har fått 100 000 kronor i ett stipendium av stiftelsen Hela Sverige - Artister mot nazister. Motiveringen är att Astradskolan har genomfört ett ansvarsfullt och uthålligt arbete för att motverka nazistiska och högerextrema krafter.

Sammanlagt i år delade stiftelsen ut 1,4 miljoner kronor till olika personer och organisationer som aktivt arbetat mot nazism och högerextremism. I styrelsen för Hela Sverige - Artister mot nazister sitter bland annat musikerna Mikael Wiehe och Tomas Ledin.

Astradskolan arbete med att motverka nazism och högerextremism sker bland annat genom Livsviktigt, ett schemalagt ämne som eleverna har minst ett tillfälle i veckan från årskurs ett till nio. Där handlar det bland annat om hur man ska uppträda mot varandra. Och under våren i årskurs nio får eleverna också jobba med tolerans, ett tema som avslutas med besök på koncentrationsläger i Tyskland.

Josefin Warg
josefin.warg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".