Växjöpolitiker svär sig fria från ansvar

Från politiskt håll i Växjö kommun frånsäger man sig ansvaret för dom svåra problemen som upptstått på kvarteret Kantkedjan i norra Hovshaga.

Några av dom boende på Hovshaga kallar  Växjö kommuns hantering av problemen på området för en skandal och beskriver Växjö kommuns agerande som att ”stångas mot en vägg”.

Bakgrunden till konflikten är att villabygget på kvarteret Kantkedjan i norra hovshaga har alltså dragits med svåra problem sedan byggstarten för ett drygt år sedan.

Området har fått problem med dräneringen, och flera villor har fått fel på husgrunden. I ett fall så allvarligt att villabygget stoppats, med följden att en familj fortfarande inte kunnat flytta in i sitt hus, ett halvår efter planerat inflyttningsdatum.

Flera av dom som köpt tomter på kvarteret Kantkedjan tycker att att markförhållandena på området varit blöta och sanka, och anser att kommunen borde ha informerat betydligt mer om hur marken egentligen såg ut.
Någon beskriver det hela som att ”det nu känns som att man byggt ett hus för tre miljoner kronor och satt det på en flotte”.
Men den socialdemokratiska ordföranden i tekniska nämnden, Lars-Erik Karlsson, uppger att alla tomter säljs i befintligt skick, och att kommunens ansvar upphör i samma stund som tomten är såld.

Jerry Sandberg
jerry.sandberg@sr.se