Växjöpar fick rätt mot Fritidsresor

Reklamationsnämnden anser att researrangören Fritidsresor ska betala 3000 kronor i ersättning till Växjöbon Saman Jalali och hans flickvän. Orsaken är att paret fick bo i ett stinkande hotellrum när dom semestrade på den grekiska ön Kreta i somras.

- Grekerna spolar inte ner sitt toalettpaper och massor av papper låg nedanför vårt fönster, säger Saman Jalali.

Men enligt Saman Jalali var använt toalettpapper inte det det enda som orsakade stanken, nedanför deras balkong fanns även ett öppet avlopp som innehöll flytande avföring.

- Det luktade så mycket att det var omöjligt att till exempel äta i rummet, säger Saman Jalali.

Paret menar att de flera gånger påtalade problemet på plats för researrangören Fritidsresor, men utan resultat. Så när de kom hem till Växjö, bestämde de sig för att skicka en anmälan till ARN, Allmänna reklamationsnämnden. För Fritidsresor ville inte betala någon ersättning, utan hänvisade till att paret aldrig klagade när dom befann sig i Grekland, och att ingen annan kund klagat på att rummet skulle stinka.

Men ARN har nu gett Saman Jalali och hans flickvän rätt, och rekommenderar Fritidsresor att betala 3000 kronor till paret.

- Det känns bra, jag känner att vi verkligen hade rätt att klaga, säger Saman Jalali.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".